۶ روش مؤثر برای آموزش کارکنان
آنچه در این مقاله به اختصار خواهید خواند:
کارکنان با کمک آموزش، آماده میشوند تا راندمان کاریشان را در سازمان بالا ببرند. وظیفه مدیر آموزش این است که چک کند تمام کارکنان مهارت کافی و اطلاعات درست برای کار کردن را طی فرایند آموزش به دست آورده باشند تا به افزایش بهرهوری آن شرکت منجر گردد. کارمندان مهمترین سرمایههای یک شرکت هستند. بنابراین برای سودآوری سازمان کارکنان باید مدام تحت آموزش قرار بگیرند تا دانش و مهارتهای آنها بهروز گردد.
اینجا شما را با تعدادی از روشهای مناسب آموزش کارکنان آشنا میکنیم، که از آنها میتوانید برای آموزش کارمندان استفاده نمایید.
آموزش تعاملی
تکنیکها و برنامههای آموزش تعاملی، کارکنان شما را درگیر نگه میدارد و باعث میشود که همیشه پذیرای اطلاعات تازه باشند. این روشها شامل بحثهای آزاد گروهی هستند که یکی از بهترین راهها برای کارکنان ماهر است تا دانش خود را به کارکنان جدید انتقال دهند. این به آن معنی است که این بحثها، ارتباط و تعامل باز و مناسب را بین استاد و شاگرد فراهم میسازند.
در این روش از ایدهپردازی استفاده میشود و هر ابهامی که وجود داشته باشد برطرف میگردد. در آموزش تعاملی از توضیحات و شرح عملی استفاده میشود. این توضیحات عملی یک ابزار بسیار قدرتمند هستند زیرا از ابزار و تجهیزاتی برای توضیح دادن مراحلی که آموزش داده میشود بهره میبرند. روشهای دیگری که در این قسمت قرار میگیرد استفاده از آمونهای کوتاه، مطالعات موردی، کارتهای سوأل، جلسات پرسش و پاسخ و نقش بازی کردن است.
این تکنیکها باعث میشود که آموزش لذتبخش شود، زیرا کارکنان آزادانه با یکدیگر تعامل میکنند و در عین حال مهارتهای مهمی را یاد میگیرند که برای عملکرد بهتر لازم است.
برای پیشرو بودن، مهم است که کارکنان را دائماً برای به دست آوردن، نگهداری و اجرای اطلاعات و دانش جدید تشویق کنید.
آموزش کلاسی
گفته میشود که آموزش کلاسی یکی از مشهورترین و مؤثرترین راههای آموزش کارکنان -حتی علیرغم وجود تکنولوژیهای پیشرفته- است.خیلی از مردم این روش را قدیمی میدانند اما در واقع روشی با ارزش است.
استفاده از تخته وایت برد و پروژکتور یکی از قدیمیترین روشهای آموزشی است. تا به امروز خیلی از سازمانهای بزرگ از این روش برای آموزش استفاده کردهاند. روشهای دیگر آموزش کلاسی شامل ارائه پاورپینت، داستانگویی و آموزش ویدیئویی است.
آموزشهای درون سازمانی
در این روش کارکنان توسط کارمندان ارشد و با تجربه که ممکن است سرپرست یا مربی باشند آموزش داده میشوند و تمام آموزش به طور کامل به مربی بستگی دارد. عموماً آموزش در زمینههای فنی، کارهای دستی و تجارت زیر نظر کارکنان ماهر فراهم میشود. تکلیف دادن راه دیگری هست که طی آن کسانی که تحت آموزش هستند با مشکلات درون سازمان روبرو میشوند و روی آن مسائل کار میکنند.
آموزش بیرون سازمانی**
در این روش آموزشگیرنده باید محل کارش را ترک کند و تمام وقتش را صرف یادگیری نماید. این آموزش میتواند توسط خود شرکت برنامهریزی شود و یا توسط سازمان دیگر صورت گیرد. معمولاً شرکتهای خیلی بزرگ یک دپارتمان جدا برای آموزش دارند. بسیاری از شرکتهای کوچک نمیتوانند به تنهایی این نوع آموزش را برای کارکنان خود انجام دهند.
دورههای کارآموزی
در صنایعی مثل چاپخانه، صنایع فلزی، ساختمانسازی و …. این روش آموزش به طور گسترده اجرا میشود که به طور عمده 5 تا 6 سال طول میکشد. کارمندان عموماً بعد از اتمام دورههای آموزشی توسط همان سازمان استخدام میشوند. کارکنان در حین کار اطلاعات عملی به دست میآورند و در کلاس هم آموزش تئوری میبینند. این روش یکی از قدیمیترین روشها در آموزش تجارت، صنایع دستی و زمینههای فنی است.
آموزش آنلاین و یادگیری الکترونیک
با وجو پیشرفتهای خیلی زیاد در بخش فناوری، بسیاری از شرکتهای بزرگ به آموزش آنلاین متکی هستند. بر اساس مطالعات، آموزش آنلاین و یادگیری الکترونیک روز به روز در سازمانها بیشتر نفوذ میکند. این روش یکی از روشهای آموزشی جدید است که به علت دسترسی سریع و آسان به اینترنت محبوبیت پیدا کرده است.
یک مثال از آموزش آنلاین روش Ez talks میباشد. این روش، آموزش سریع به کارمندانی هست که فرصت آزاد کمی دارند. پلتفرم تعامل و هدایت، آموزش مستقیم و فوری را برای کارکنان فراهم می کند. Ez talks یکی از بهترین نرمافزارهای آموزشی است که به شما اجازه میدهد با بیش از صد شرکتکننده در یک زمان به صورت رایگان در ارتباط باشید.
نتیجهگیری
از بین شش روش آموزش کارکنان که ارائه شد، میتوانید بررسی کنید و روش آموزشی که به نفع سازمان و کسبوکار شما باشد را انتخاب کنید و پیش ببرید. از مزایای آموزش آنلاین غافل نشوید؛ زیرا هم راحت و انعطافپذیر است و هم باعث ترقی و پیشرفت سازمان شما میگردد.
برای پیشرو بودن، مهم است که کارکنان را دائماً برای به دست آوردن، نگهداری و اجرای اطلاعات و دانش جدید تشویق کنید.
امیدواریم سازمانی همیشه یادگیر و توسعهگر داشته باشید