۷ روش توسعه کسبوکار
آنچه در این مقاله به اختصار خواهید خواند:
در شرایط اقتصادی کنونی، لازم است کسبوکارها راههایی برای بقا، بهبود عملیات و افزایش درآمد خود بیابند. یکی از مسیرهایی که میتواند به توسعه کسبوکار بینجامد، استراتژی مشتری محور است.
در شرایط اقتصادی کنونی، لازم است کسبوکارها راههایی برای بقا، بهبود عملیات و افزایش درآمد خود بیابند. یکی از مسیرهایی که میتواند به توسعه کسبوکار بینجامد، استراتژی مشتری محور است:
1-مشتریان خود را بشناسید: نیازهای مشتریان خود را بشناسید و خدمات و محصولاتتان را متناسب با این نیازها توسعه دهید. شخصیسازی محصولات و تشویق مشتریان برای ارائهی بازخورد، میتواند به شما در شناخت بیشتر مشتریان کمک کند. برای این کار میتوانید personaی مشتریان خود را شناسایی و تدوین کنید.
2-خدمات مشتریان را به طور متمایزی ارائه دهید: اطمینان حاصل کنید که خدمات استثنایی و فوقالعادهای به مشتریان خود ارائه میدهید و همیشه در این مسیر رو به جلو حرکت کنید. با ارائه خدمات متمایز و برجسته، مشتریان نه تنها شما را به خاطر میسپارند بلکه تمایل زیادی برای معرفی شما به سایرین نیز خواهند داشت. تبلیغات دهان به دهان یکی از مؤثرترین، واقعیترین و مقرون به صرفهترین روشهای مارکتینگ است لیکن تنها در صورتی رخ میدهد که مشتریان واقعاً از عملکرد و رفتار شما راضی و شاد باشند. بنابراین لازم است تا کارکنان خود را به بهترین شکل قابلیتسازی کنید، مشتریمداری را به ارزش مشترک سازمان تبدیل نمایید، و به فکر بهترین عملکرد برای مشتریانتان باشید.
3-رضایت مشتریان فعلی خود را بدست بیاورید اما به دنبال فرصتهای جدید هم باشید: از آنجا که حفظ مشتریان ارزشمند کنونی یکی از بهترین راهکارهای بقای شرکتها در فضای کنونی است، لازم استا تا استراتژیهایی برای حفظ رضایت مشتریان فعلی خود داشته باشید؛ با ارسال خبرنامه ارتباط خود را با آنها حفظ کنید یا آنها را از تخفیفهای دورهای خود با خبر نمایید. لیکن نیاز است به طور همزمان به دنبال فرصتهای جدیدی برای تقویت پایگاه مشتریان خود باشید و اطمینان حاصل کنید که تعادل صحیح میان فرآیند حفظ مشتریان فعلی و یافتن مشتریان جدید برقرار است. شرکتهای موفق بصورت دورهای سبد مشتریان خود را بازبینی کرده و تصمیم میگیرند چه نوع مشتریانی باید ارتقا داده شوند، کدامها باید حفظ و کدامها جایگزین شوند و پتانسیلهای جدید در چه بازارهایی نهفته هستند.
4-از رسانههای اجتماعی استفاده کنید: رسانههای اجتماعی ابزارهای قدرتمندی برای معرفی کسبوکار شما به مشتریان بالقوه هستند. همچنین گوش دادن به شبکههای اجتماعی روشی مناسب برای بدست آوردن یک دید ارزشمند نسبت به مشتریان بالقوه است. از طریق گوش دادن به شبکههای اجتماعی میتوانید بفهمید مشتریان در مورد شما چه میگویند، رفتار آنها را بررسی کنید، کلیدواژهها و ترندهای بازار هدف خود را دنبال نمایید و در نتیجه خدمات مشتریان خود را تقویت کنید. رسانههای اجتماعی کمک میکند از کسبوکار خود یک چهرهی حرفهای بسازید و مشتریان جدید جذب نمایید.
5-رابطه بسازید: برای ساختن روابط با مشتریان بالقوه و بالفعل زمان بگذارید. مهم نیست چه میدانید، مهم این است که چه کسانی را میشناسید. شبکهسازی باعث میشود افراد بیشتری شما را بشناسند و تبلیغات دهان به دهان در مورد شما بین افراد صورت بگیرد. شبکهها جزو مهمترین سرمایههای اجتماعی برای موفقیت بیزینس و افراد هستند لیکن به خودی خود به وجود نمیآیند بلکه نیاز به هوشیاری، اقدام هدفمند، تقویت و سرمایهگذاری دارند.
6-برند خود را واقعی کنید: ایجاد آگاهی از برند در حیطه کاریتان روش بسیار مناسبی برای جذب مشتریان است. حمایت و اسپانسرینگ و یا شرکت کردن در رویدادهای عمومی، به شناخته شدن برند شما کمک شایانی خواهد کرد. باید فعالانه به دنبال فرصتهایی برای معرفی برند خود باشید، لیکن در نظر داشته باشید مشتریان شما را بر اساس رفتار و عملکرد واقعیتان قضاوت خواهند کرد نه بر اساس شیوه معرفی شما. آنچه در برندتان وعده میدهید را در عمل زندگی کنید تا مشتریان به شما اعتماد پیدا کنند.
7-رویههای خود را ارزیابی و بازبینی کنید: برای سنجش میزان موفقیت برنامههای مارکتینگ، لازم است بررسی کنید که مشتریان از چه طریقی با شما آشنا شدهاند، اثربخشی فعالیتهای تبلیغات و مارکتینگ شما چقدر بوده، و چه میزان در حفظ مشتریان موفق بودهاید. از تجربه کردن نترسید، بهترین تلاشتان را برای شفاف کردن توقعات مشتریان و ارتقای تجربه آنها انجام دهید، در صورت لزوم رویههای خود را بازبینی کنید و با تمرکز بیشتر بر فعالیتهای خود، به بهترین نتایج دست یابید. به خاطر داشته باشید که ارتقای مشتریمداری یکی از کلیدیترین سرمایهگذاریهای شما برای موفقیت کسبوکارتان است.