تکنیک های انگیزش کارکنان

دیگر کارکنان تمایلی به اضافه کاری ندارند؟ نمی‌توانید به کارکنان برای حضور فیزیکی در محل کار انگیزه بدهید؟ کارکنان سریع به گزینه “استعفا” فکر می‌کنند؟ اگر شما روش‌های انگیزشی برای کارکنان خود بکار برده‌‏اید اما کماکان چالش مدیریت کارکنان را دارید باید به تکنیک‌های انگیزش کارکنان که در ادامه مقاله ارائه شده است توجه کنید:

انگیزش کارکنان در مقابل انگیزش صاحب شرکت

انگیزه موتور محرک هر انسانی است. بدون انگیزه، ما انرژی و جهتدهی لازم برای رفتارمان را نداریم. در نتیجه از اهداف و مسیرمان جدا می‌افتیم.
اعتقاد یک فرصت آفرین به شرکت و کسب و کار خود باعث می‏شود انگیزه متفاوتی برای کار داشته باشد. او که خود بنیانگذار شرکت بوده، برای ساختن تک تک بخشهای کسب و کارش زحمت کشیده و بنابراین شرکت مثل فرزند مجازی اوست. عاشقانه برایش تلاش می‌کند و لحظه‌ای دست از تلاش بر نمی‌دارد. بدیهی است که انگیزه خیلی بالایی هم برای موفقیت شرکتش دارد. اما برای نیروی انسانی، انگیزه چگونه است؟
تحقیقات انجام شده در حوزه تعهد و رضایت کارکنان، نشان می‏دهد تنها ۶۹ درصد کارکنان این احساس را دارند که تمام تلاش خود را در کار ارائه می‏دهند. تحقیق دیگری نشان داده که تنها ۳۳ درصد از کارکنان در ایالات متحده آمریکا در محیط کار متعهد هستند. کم تعهدی کارکنان منجر به بهره‏وری از دست رفته می‏شود که در نتیجه ضررهای مالی سنگینی را به کسب‏وکارها وارد می‏کند. باید در نظر داشته باشیم این آمار از شرکت‏های حرفه‏ای جهان اول بدست آمده و این شرکت‏ها بسیاری از روش‏های نوین منابع انسانی را اجرا کرده‌اند، با این حال به این نتیجه رسیده‌اند. اما فرهنگ فعلی منابع انسانی در کشور ما باعث شده که این شاخص در سطح متفاوت و پائین‏تری قرار بگیرد. این شرایط اهمیت انگیزش کارکنان را برای شرکت‏ها پررنگتر می‌نماید. انگیزه کارکنان از درون خود آنها نشات می‏گیرد و کار مدیران این است که شرایطی ایجاد کنند که این انگیزه ذاتی بیدار شود. برای ایجاد چنین ساختاری مدیران به چهارچوب ذهنی متفاوتی نیاز دارند و این قدم سختی است که یک مدیر یا صاحب کسب‏وکار برای موفقیت سازمان خود برمی‏دارد.

نکات طلایی برای تکنیک های انگیزش کارکنان

اگر شما تکنیک های انگیزش کارکنان را فراوان بکار برده‏اید اما کماکان چالش کم انگیزگی پرسنل‏ را دارید به نکات زیر توجه کنید:

 تکنیک انگیزشی شماره ۱

۱. یکی از تکنیک های انگیزش کارکنان فیدبک دادن به آنهاست. همچنین بکارگیری سیستم پاداش عملکرد بر اساس رسیدن به اهداف معین، در کنار فیدبک دادن راهگشا می‏باشد. در همین راستا، یک محرک شناخته شده برای انگیزش کارکنان، بدست آوردن نشان (badge) یا امتیاز در ازای تعهد به وظایف خاص است.

 تکنیک انگیزشی شماره ۲

۲. احساس اینکه شما به کارکنان اطمینان دارید و در رسیدن به اهداف روی آنها حساب می‏کنید باعث می‏شود تمرکز بیشتر و سریع‏تری برای پیشبرد کارها داشته باشند. انتقال حس اطمینان به معنی این نیست که کاملاً به کارکنان اعتماد کنید بلکه به معنی ارائه حس اطمینان به فرد و کنترل نتایج کار او در مراحل مختلف می‏باشد

 تکنیک انگیزشی شماره ۳

۳. تعیین هدف به کارکنان آنها را باانگیزه‏تر می‏کند. نیروی انسانی سرمایه که دارای هدف مشخص و تعیین شده باشد و به خوبی هدف شغل و هدف سازمان را بفهمد تصور بهتری از big picture سازمان بدست می‏آورد و قادر است با اراده بیشتری وظایفش را پیش ببرد.

 تکنیک انگیزشی شماره ۴

۴. شفاف بودن با نیرو و واضح کردن توقعات سازمان از او یکی دیگر از تکنیک های انگیزش کارکنان است. اینکه نیروی انسانی حس کند در تصمیم‏سازی‏های بزرگ سازمان اثرگذار است، به مسیر بلندمدت سازمان متعهد می‌شود و این به او انگیزه بیشتری برای مؤثر کار کردن می‏دهد.

 تکنیک انگیزشی شماره ۵

۵. دخیل کردن کارکنان در هدف‏گذاری شغلی یکی از تکنیک های انگیزش کارکنان می‏باشد. مشارکت در هدف‏گذاری به آنها نشان می‏دهد که سازمان چه چیزی از آنها می‏خواهد و چرایی توقعات شغلی آنها چیست. وقتی که کارکنان اهداف سازمان را متوجه شوند بهتر درک می‏کنند که اقدامات آنها چه تأثیری بر هدف سازمان خواهد گذاشت. مدیران نباید فرضیه بسازند که کارکنان اهداف را به خوبی متوجه شده‏اند و می‏توانند در چهارچوب نیاز سازمان عمل کنند. مهم است که با مشارکت در هدف‏گذاری، کارکنان را هدفمند‏تر کنیم و از این طریق انگیزه و تعهد کاری آنها را افزایش دهیم.

 تکنیک انگیزشی شماره ۶

۶. خیلی از افراد علاقه دارند نتیجه دستیابی به اهداف کوچک‏تر را ببینند و از این طریق انگیزه بیشتری پیدا می‏کنند. پس به عنوان مدیر کارها را کوچک‏تر کنید و اهداف کوتاه‏تر و هفتگی به افراد بدهید. دادن پاداش‏های تیمی مانند یک جشن یا یک مرخصی بعدازظهر تیمی می‏تواند به این مسیر کمک نماید. اهداف کوچک‏تر باعث می‏شود افراد احساس کنند با اهداف واقع‏بینانه‏تری مواجه هستند و باور پیدا کنند که اگر سخت تلاش کنند می‏توانند به آن اهداف برسند.

 تکنیک انگیزشی شماره ۷

۷. شرایط اجتماعی و اقتصادی برای افراد استرس و چالش ایجاد می‏کند. به همین دلیل به عنوان رهبر یک کسب‏وکار و فرصت‏آفرین نیاز است همیشه مثبت باشید و انرژی مثبت را به نیروی انسانی خود انتقال دهید. جاری بودن فرهنگ مثبت‏نگری در شرکت برای حفظ انگیزه کارکنان اهمیت دارد.

 تکنیک انگیزشی شماره ۸

۸. انگیزه دادن به صورت فردی به هر شخص یکی از مؤثرترین تکنیک های انگیزش کارکنان می‏باشد. انگیزه‏های تیمی کمک کننده هستند اما هر فرد خصوصیات متفاوتی دارد و مهم است به صورت ویژه به او نگاه شود و به روشی جداگانه به او انگیزه داده شود. وقتی اعضای یک تیم انگیزه داشته باشند خود به خود تیم نیز با انگیزه‌تر کار خواهد کرد. یادگیری اینکه محرک هر پرسنل شما چه چیزی است و چه عواملی برای او انگیزه بالاتری ایجاد می‏کند به مدیر کمک می‏کند بتواند نیروی انسانی باانگیزه‏تری را هدایت کند. برای شناختن محرک هر پرسنل فهمیدن اهداف او، سرمایه‏گذاری در توسعه حرفه‏ای او و توجه به ایده‏های خوبش کاربردی می‏باشد.

 تکنیک انگیزشی شماره ۹

۹. اصل ایجاد انگیزه نشان دادن این حس به کارکنان است که کار آنها در سازمان تفاوت ایجاد می‏کند و باارزش است. در تیم‏های کاری ایجاد فضایی که هر کدام از کارکنان موضوعی را هدایت و رهبری کنند به باارزش‏تر دیده شدن آنها کمک می‏کند.

 تکنیک انگیزشی شماره ۱۰

۱۰. نیروی انسانی که در شغل خود اختیارات واضحی دارد، انگیزه بالاتری در شغل خود نیز خواهد داشت. اگر هنوز اطمینان ندارید که چگونه استقلال کاری و فرایند اختیار را در سازمانتان جاری سازید با برنامه‏ریزی و مرحله به مرحله پیش بروید.

 تکنیک انگیزشی شماره ۱۱

۱۱. ارتباطات شفاف و هدفمند و با احترام متقابل کمک می‏کند سیستم حرفه‏ای بین مدیران و کارکنان ایجاد شود و بنابراین یکی از تکنیک های انگیزش کارکنان است. یکی از دلایلی که باعث کم انگیزگی کارکنان می‏شود فرایندهای پیچیده ارتباطات، ارتباطات گیج و ناواضح و بی‏احترامی است که انرژی سازمان را صرف حل مشکلات و تضادها می‏کند. ارتباطات مدیران و کارکنان چه به صورت تک به تک، چه در چهارچوب ایمیل، چه در جلسات تیمی و چه در چهارچوب ارائه فیدبک، وقتی همراه با ایجاد حس احترام برای کارکنان باشد انگیزه و تعهدی بالاتری بوجود می‏آورد. مهارت ارتباطات شفاف یکی از مهارت‏های کلیدی مدیران هر سازمانی می‏باشد.

 تکنیک انگیزشی شماره ۱۲

۱۲. سیستم ارزیابی عملکرد با هدف بهبود عملکرد و افزایش تعهد کارکنان به شغل و سازمان اجرا می‏شود و توقع مدیران از اجرای این سیستم، بالا رفتن تعهد و بهبود عملکرد کارکنان است. ولی درعمل نشان داده شده که تنها ۱۴ درصد از کارکنان با سیستم ارزیابی عملکرد فعلی علاقه به بهبود عملکرد دارند و این آمار نشان می‏دهد که چهارچوب سیستم ارزیابی عملکرد تاثیر بسیار زیادی بر روی انگیزه و تعهد کارکنان خواهد داشت. در نتیجه مدیران باید تمرکز بالایی بر ایجاد و اجرای یک سیستم ارزیابی عملکرد حرفه‏ای داشته باشند. ممکن است اثرات کم انگیزگی بخاطر بازه زمانی عملکرد، نحوه ارائه فیدبک و موارد مختلف دیگری باشد که نیاز به بررسی دقیق‏تر دارد. باید مراقب باشیم سیستمی که با هدف افزایش انگیزه کارکنان ایجاد شده، در جهت عکس آن عمل نکند.

در این مقاله ۱۲ نکته طلایی برای اجرای مؤثر تکنیک های انگیزش کارکنان را بررسی کردیم. اگر علاقه دارید وضعیت انگیزه و تعهد کارکنان خود را اندازه‌گیری کنید و یا سیستم‌های منابع انسانی که بر انگیزه کارکنان اثر می‌گذارد را بهینه نمایید، با مشاوران ما تماس بگیرید.

اشتراک گذاری

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظر
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها