۴ تا از چندین چالشهای کارآفرینان

کارآفرینی یعنی شجاعت، یعنی ساختن چیزی از نو، کار در شرایط مبهم و غلبه بر انواع چالش‌ها. در این مقاله به ۴ تا از چالشهای کارآفرینان اشاره می‌کنیم به این امید که بتواند برای کارآفرینان ایده‌ای برای حرکت مصمم رو به جلو فراهم آورد.

چالشهای کارآفرینان چه هستند و چرا مهم است به آنها بپردازیم؟

ما در تیم نجات خیلی به شرکتهای کوچک و متوسط علاقه داریم و کارآفرینان را افرادی بسیار پرتلاش و شجاع می‌دانیم که در شرایط دشوار و مبهم، کسب و کاری راه انداخته و برای موفقیت آن و رفع نیاز بازار تلاش می‌کنند.

کارآفرینی راه آسانی نیست و کارآفرینان روزانه با چالش‌های زیادی مواجهند. در مقالات گذشته به برخی از چالشهای کارآفرینان در شرکتهای کوچک و متوسط در جهت رشد و موفقیت اشاره کرده بودیم. در این مقاله قصد داریم به ۴ تا از جدیدترین این چالش‌ها اشاره کنیم و راهکارهای ساده‌ای که بتواند در این شرایط راهگشا باشد ارائه نماییم. نکته مهم اینکه همه کارآفرینان با این چالش‌ها روبرو شده‌اند و هیچکس تنها نیست!

اولین چالش از چالشهای کارآفرینان: مدیریت زمان

کارآفرین بودن یا داشتن یک کسب‌وکار کوچک، نقش شما را به گره‌گشای همه مسائل تبدیل می‌کند؛ به طوری که باید مراقب تمام موضوعات در همه جوانب کسب و کار (از امور راهبردی و کلیدی گرفته تا پیش پا افتاده‌ترین مسائل) باشید. هنگامی که سرگرم مواجهه با موانع و چالش‌های مختلف روزمَره می‌شوید، خیلی طبیعی است که موضوعات کلیدی و بلندمدت‌ را به تعویق بیاندازید و اولویتتان عبور موفق از مسائل امروز باشد. برای عبور از این حیطه باید هنر مدیریت زمان خود را تقویت کنید.

ابتدا باید واضح کنید که چه کارهایی می‌خواهید خودتان انجام دهید و چه کارهایی را می‌توانید تفویض اختیار کنید. باید اهدافی که می‌خواهید در یک دوره زمانی میان مدت (به عنوان مثال سه ماهه یا یک ماهه) بدست بیاورید را مکتوب کنید. سپس این اهداف را بین هفته‌های مختلف بشکنید و برنامه‌ای برای انجام آن در روزهای مختلف توسعه دهید.

یکی از مدل‌های موفق برای مدیریت زمان، ماتریس اولویت‌بندی آیزنهاور است که دو محور دارد: فوریت (نیاز به اجرای سریع و فوری کار) و اهمیت (نقش کلیدی کار در رسیدن به هدف). بر این اساس چهار دسته کار شکل می‌گیرد:

  1. کارهای گروه A: کارهای کلیدی که نقش حیاتی در دستیابی شرکت شما به هدف دارند، راهبردی هستند، باید در حال حاضر مورد توجه قرار بگیرند و بنابراین اولویت اولی هستند که باید زمانتان را به آنها تخصیص دهید.
  2. کارهای گروه B: اموری که نقش حیاتی دارند لیکن در حال حاضر فوریتی برای اجرای آنها نیست. در هر حال این امور مهم هستند و باید اولویت دوم شما باشند. می‌توانید مسئولیت اجرای آنها را به کارکنان خوب و مسئولیت‌پذیرتان بدهید یا همین الان برنامه‌ریزی کنید که چه زمانی می‌خواهید به آنها بپردازید.
  3. کارهای گروه C: این امور اهمیت چندانی در دستیابی شما به هدف ندارند اما همین الان نیاز به رسیدگی دارند. معمولاً از عدم انجام درست کار توسط یک گروه دیگر یا عدم رسیدگی به موقع ایجاد شده‌اند و تمام فکر و تمرکز شما را به خودشان می‌گیرند. اما سعی کنید خودتان را درگیر این امور نکنید، پیگیری این امور را به کارکنان بسپارید و تمرکز خودتان را تا جای ممکن روی اولویت A نگه دارید.
  4. کارهای گروه D: کارهایی که نه مهم و نه فوری هستند؛ پس چه بهتر که حتی در موردشان صحبت هم نکنیم چه برسد به اینکه بخواهیم برایشان وقت اختصاص دهیم!

چالشهای کارآفرینان

چالش دوم: جذب و حفظ مشتری

گاندی حتی قبل از توضیح تعاریف بازاریابی مدرن، اهمیت مشتریان را اینگونه بیان نموده است:

“مشتری، مهمترین عنصر کسب و کارمان است، او به ما وابسته نیست بلکه ما به او وابسته هستیم. او مانع کسب و کار ما نیست بلکه هدف ایجاد کسب و کارمان است. مشتری بخشی از کسب و کارمان بوده و ما با خدمت به او لطفی نمی‌کنیم بلکه او با دادن فرصتی به ما لطف می‌کند. “

با توجه به این نقل قول ارزشمند، می‌توان اهمیت مشتری را درک کرد. هدف اصلی هر کسب و کار کسب سود از طریق برآوردن نیاز مشتری و بازار است. در این راستا هم جذب مشتریان جدید مهم است و هم حفظ رابطه با مشتریان ارزشمند فعلی. حفظ مشتری نسبت به جذب مشتری جدید مقرون به صرفه‌تر، همراه با وفاداری و بازگشت بیشتر است اما باید مشتریانی را حفظ کنیم که ارزش بلندمدتی که برای کسب و کار ما ایجاد می‌کنند بیشتر از هزینه نگهداری آنها باشد.

با بازاریابی و فروش می‌توان مشتریان جدیدی به مجموعه‌ اضافه نمود اما فقط کسانی می‌توانند رؤیای ما را محقق کنند که به ما اعتماد و اطمینان داشته باشند. اتخاذ یک سیستم درست خدمات به مشتریان و ارائه خدمات استثنایی می‌تواند مشتریان جدیدی برای شما به همراه آورد بنابراین باید بر مشتری و نیازهای او تمرکز کنید و مطمئن شوید که خدمات یا محصولاتی را ارائه می‌دهید که می‌تواند یک مشکل اساسی از مشتریتان را حل نماید. سعی کنید تجربیات مثبت مشتریانتان را به اشتراک بگذارید و به مشتریان وفادار خود پاداش دهید (Bernazzan, n.d.).

سومین چالش از چالشهای کارآفرینان: کنترل نقدینگی

داشتن جریان نقدینگی قوی می‌تواند کسب و کار شما را فعال نگه دارد. این موضوع یکی از مهمترین عناصری است که در اداره‌ی یک کسب و کار باید در نظر داشته باشید. همزمان با اینکه می‌خواهید فروشتان را افزایش دهید باید کنترل نقدینگی را نیز در اختیار داشته باشید، زیرا اگرچه خیلی مواقع پرداختی‌ها و ورود پول به شرکت شما ممکن است با تأخیر انجام شود ولی اکثر مواقع‌ هزینه‌ها باید بصورت نقدی پرداخت گردند.

بر اساس گزارش جهانی کارآفرینی ۲۰۱۵/۲۰۱۶ که توسط کالج بابسون و چندین سازمان دیگر منتشر شده، دلیل اصلی توقف فعالیت بیش از نیمی از کسب و کارها کمبود بودجه مالی بوده و به همین دلیل مدیریت نقدینگی همواره یکی از مهمترین چالشهای کارآفرینان محسوب شده است. بنابراین همواره باید به این فکر کنیم که چطور:

  • ورودی پول و درآمد را تا جای ممکن نقدی کنیم. مثلاً به مشتریان انگیزه بدهیم در صورت پرداخت نقدی از درصدی تخفیف بهره‌مند شوند
  • در صورت امکان برخی هزینه‌ها را قسطی پرداخت کنیم و برای شرایط پرداخت با تأمین‌کنندگان مذاکره کنیم
  • شاخص نقدینگی را بعنوان یک شاخص حیات شرکت بصورت دائمی چک کنیم و فقط به قول پرداخت و آمار درآمدهایی که قرار است در آینده محقق شوند دل نبندیم

چالشهای کارآفرینان

چالش چهارم: جایگاه‌ خود را در بازار ساختن

یکی از مشکلات عمده‌ای که کسب‌وکارهای کوچک و متوسط با آن روبرو هستند، نداشتن دانش بازاریابی می‌باشد. بازاریابی دانش و هنر کشف، خلق و ارائه‌ی ارزش با هدف تأمین نیازهای یک بازار هدف همزمان با کسب و سود است. هنگام ثبت شرکت و پیش بردن آن، دفترچه‌ای در اختیار فرصت‌آفرین قرار نمی‌گیرد که چگونه و با چه شاخص‌هایی بازار هدف خود را مشخص کند و چرا این کار برای او حیاتی است، فرصت‌آفرینان نمی‌دانند که برای نفوذ در بازار باید چه استراتژی‌هایی را اتخاذ کنند و چگونه در عرصه‌ی رقابت به مزیت رقابتی پایدار برسند؛ از این رو نمی‌توانند جایگاه در خوری در بازار بدست آورند. جایگاه به معنی موقعیت سازمان یا برند ما نسبت به رقبا در دید مخاطبین هدف است: این جایگاه می‌تواند بر اساس رتبه (اولین، دومین، سومین…) و یا ارزش (مقرون به صرفه‌ترین، کیفی‌ترین، مشتری‌مدارترین…) شرکت در دید مشتری تعریف شود (اطلاعات بیشتر).

فعالیت‌های بازاریابی باید متمرکز بر دستیابی به جایگاهی مطلوب در بازار باشد که شهرت، تمایز و مطلوبیت را در دید مشتریان هدف به ارمغان بیاورد و در عین حال شرکت نیز تعهد و قابلیت‌های لازم برای پایبندی دائمی به آن را داشته باشد.

چالشهای کارآفرینان

خدا قوت

در این مقاله ۴ مورد از چالشهای کارآفرینان و صاحبان کسب و کار را بررسی کردیم و در مقالات بعدی به بررسی چالش‌ها و راهکارهای دیگری برای کارآفرینان و صاحبان کسب و کار می‌پردازیم و پیشاپیش به شما که چنین راه مبهم و دشواری را در پیش گرفته‌اید خدا قوت می‌گوییم.

اشتراک گذاری

guest
0 نظر
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها